Labradors “Van De Lage Bijssel”

    Welkom op onze website over onze labrador Retrievers.

Kyra (roepnaam Benthe) en (Precious) Lynn wonen samen met ons gezin op een mooi boerenerf, vlakbij     het Veluwemeer te midden van de "Lage Bijssel". Het is gelegen in de gemeente Elburg, aan de rand van     Doornspijk en Nunspeet.
De ruimte die we hebben op ons erf, biedt de honden de gelegenheid zich vrij te kunnen bewegen over         het gehele terrein.
Onze passie voor honden, is ongeveer 30 jaar geleden begonnen toen ik mijn eerste eigen labrador             heb gekocht. Hierna volgden er nog meer, waar we erg veel plezier aan hebben beleefd.

Onze labradors komen beide voort uit de werklijn. Dit betekent dat het zeer slimme, leergierige en actieve honden zijn, waar een grote passie voor o.a. het jagen en samenwerken (hulphond) inzit. Het is belangrijk om hiervan kennis te hebben voordat men kiest voor de werklijn hond. Wanneer dit type hond niet voldoende uitdaging krijgt, dan zal de hond uit verveling een andere uitdaging gaan zoeken hetgeen uiteindelijk tot teleurstelling van de eigenaar kan leiden. Wanneer de hond wél de uitdaging krijgt waar hij/zii zijn plezier en energie samen met zijn baas in kwijt kan, dan heb je een vriend voor het leven en zal hij/zij nooit van je zijde wijken!   

                                  
De passie om jachttrainingen te gaan volgen, ontstond toen mijn echtgenoot Johan zijn jachtakte wilde    gaan halen zo'n 30 jaar geleden. Benthe en Lynn maken samen met hem deel uit van onze eigen jacht-beheer combinatie. Beide honden zijn gefokt volgens de eisen en richtlijnen van de Raad van Beheer, de NLV  en de LKN. Ze zijn ED en HD vrij en hebben beide de HD-A status. Ze worden jaarlijks getest op oog afwijkingen. Ook de vader van de pups zal voldoen aan alle eisen, dit wordt zorgvuldig door ons uitgezocht.
We hebben jaarlijks een gelegenheidsnestje en de hondjes worden in huiselijke kring grootgebracht.         De pups zullen onze kennelnaam "Van De Lage Bijssel" dragen.    

    ( Kennelregistratienr. 268827 )